App Yoga met je ogen dicht

Yoga doen waar en wanneer je wilt

Dit is een nederlandstalige app, met verschillende yogalessen. De lessen zijn ingesproken, zonder beeld, zodat je de oefeningen met gesloten ogen kunt doen. Hierdoor word je je meer bewust van je lichaam en wat er gebeurt tijdens de oefeningen. Er zijn lessen met gevarieerde oefeningen (liggend, zittend en staand) en er zijn lessen met alleen zittende of liggende oefeningen.

De Hatha yogalessen zijn rustig en voor iedereen toegankelijk, je gaat tot je eigen grens. Ook mensen in een rolstoel of mensen die niet op een matje kunnen liggen, kunnen de zittende en liggende lessen volgen.
De oefeningen zijn vooral gericht op bewustwording, ademhaling en ontspanning. Op een milde manier word je soepeler en leniger door de yogalessen. De app is gratis, met een gratis demoles. Je kunt een abonnement aanschaffen voor maar € 4,49 per maand of € 24,99 per jaar om alle huidige en toekomstige lessen te volgen. Je kunt de app 1 maand GRATIS uitproberen. Tijdens een actie geldt een proefperiode van 1 week. Het abonnement kun je zelf weer stopzetten. Volg je de lessen liever offline? Download dan de lessen! (Klik op het i-tje) De app wordt steeds aangevuld met nieuwe lessen. Gewoon een privélesje bij je thuis!

Inhoud van de app:

Demoles, met o.a. gewrichten losmaken, Kathouding, nek losmaken, bewustwording  ruimte om je heen, voor- en achteroverbuiging, de Krijger en ontspanning.

Les 1, (gevarieerde oefeningen) met o.a. fietsen met armen en benen in de lucht, borst openen, rugoefeningen, de Cobra, schouders en nek losmaken en ontspanning.

Les 2, (gevarieerde oefeningen) met o.a. buikademhaling, de Brug, buikspieroefeningen, de plankhouding, heupen losmaken, de Kathouding, handen, – armen, en schouders losmaken, de dynamische driehoek, de Krijger en ontspanning (chakra’s langs).

Les 3, (gevarieerde oefeningen) met o.a. gedachten observeren en loslaten, gewrichten losmaken, torsie, de Duif, Tanghouding, borst openen, staande losmaakoefeningen, balanshouding en ontspanning.

Les 4, (zittende oefeningen) met o.a. voeten, handen, nek en schouders losmaken, buig links en rechts, oefening met armen, kleurenmeditatie en ontspanning.

Les 5, (liggende oefeningen) met o.a. aan- en ontspannen, gewrichten losmaken, de Brughouding, heupopener, torsie, rugspieroefeningen, de Cobra en ontspanning.

Les 6, (gevarieerde oefeningen) met o.a. buik- en rugademhaling, oefeningen voor het gezicht, torsie, de Kat, de Koe, Driehoekhouding, vooroverbuiging en geleidemeditatie.

Les 7, (staande oefeningen) Een activerende, korte yogales om je lichaam wakker te maken. Met o.a. schouderoefeningen, schaatsen, de Stoel en de Zonnegroet.

Yoga Nidra,
Een lange ontspanningsoefening die liggend uitgevoerd wordt. Deze is bedoeld om spanning los te laten, zonder dat je in slaap valt.

Soepel opstaan,

Een korte liggende yogales met verschillende oefeningen om alle spieren en gewrichten los te maken. Zet je wekker een kwartiertje eerder en sta fit en wakker op!

Les 8, (gevarieerde oefeningen) met o.a. armen, schouders en heupen losmaken, Godinnenhouding, Tanghouding, torsie, achter- en vooroverbuiging, Driehoek en geleidemeditatie.

Les 9, (staande oefeningen) met o.a. armen en schouders los maken, zijwaartse en voorwaartse buiging, dynamische driehoek, de Held en een liggende ontspanning.

Les 10, (gevarieerde oefeningen, zonder muziek) met o.a. adem door lichaam, schouder- en armoefeningen, dynamische driehoek, achter- en vooroverbuiging.

Les 11, Yin Yoga (liggende en zittende oefeningen en op handen en knieën) Een les met veel ademhalingsoefeningen en wat langer in een houding blijven om dieper te ontspannen.

Les 12, (gevarieerde oefeningen) met o.a. ademoefening, Godinnenhouding, de Koe, zijwaartse- achterover- en vooroverbuiging en zweefstand.

Les 13, (staande en liggende oefeningen, zonder muziek) met o.a. schouderoefeningen, zijwaartse buigingen, de dynamische driehoek, balanshoudingen, een energie-oefening, de Stoel, schaatsen, de Brug en als laatste loop je in gedachten de 7 hoofdchakra’s langs. 

Les 14, (gevarieerde oefeningen) met o.a. voeten en heupen losmaken, buiklig, rugoefeningen, de Cobra, de Kat, de Heldhouding, Groet aan de Maan en ontspanning.

Les 15, (staande oefeningen) met o.a. buigingen, schouderoefeningen, Egyptische Zonnegroet, ademhalingsoefening en de Driehoek.

Les 16, (gevarieerde oefeningen) met o.a. de Brug, Torsie, 3-voudige hartverwarmer en schouderoefeningen

Les 17, (gevarieerde oefeningen) met o.a. losmaken, de Brug, de Kat, Stiltemeditatie en de Groet aan de Aarde.

Les 18, (gevarieerde oefeningen) met o.a. aan- en ontspannen, heupoefeningen, de Tanghouding, de Koe, zijwaartse buigingen en de Driehoek.

Les 19, Stoel Yoga

Les 20, (staande oefeningen) 

Les 21, (gevarieerde oefeningen) met o.a. de Brug, Torsie, de Kat, Kindhouding, oefeningen voor het gezicht, de Stoel en rug afrollen. 

Les 22, (liggend en staand) met o.a. oefeningen voor armen en benen, Torsie, buiklig, Sprinkhaan, de Duif en schouderoefeningen. 

Les 23, (gevarieerde oefeningen) met o.a. Torsie, buikademhaling, schouderoefeningen, buigen van wervelkolom en visualisatie.

Les 24, (gevarieerde oefeningen) met o.a. ademoefening en oefening voor de bekkenbodem, Sprinkhaan, de Kat, Kindhouding, de Held, Dynamische Driehoek en Zweefstand.

Les 25, (liggend en zittend) met o.a. lichaam observeren, torsie, de Brug, rugrol, nek- en schouderoefeningen, energiebal, de Koe en ontspanning.

Les 26, (gevarieerde oefeningen) met o.a. Heupopener, Godinnenhouding, Borstopener, achter- en vooroverbuigen)

Les 27, (staande oefeningen) met o.a. schouderoefeningen, zijwaartse strekoefeningen, de Stoel, achterover- en vooroverbuiging, de Krijger en de Torsie.

Les 28, (gevarieerde oefeningen) met o.a. Torsie, heupopener, rugrol, spreidzit, vooroverbuiging en aarden.

Download hier de app:

Apple

Google Play

Met de app Meditatie en Ontspanning kun je losse oefeningen doen:

Apple

Google Play

Reacties op de app:

Heerlijk fijn half uurtje de proefles. Het is heel fijn dat je nergens naar hoeft te kijken en je legt alles goed uit zodat het heel duidelijk is wat je moet doen. Hierdoor kan je overal en altijd een lesje doen! Heel goed gedaan En dat je stem heel prettig is hiervoor wist je al wel toch? . Een aanrader.namaste

Ik heb de demo les gedaan , dank je , t was super en je hebt een prettige rustige stem. Door niet op t scherm te kijken, werkt ook heel prettig , fijne dag 

Super voor echte huismuisjes! 

Vooral in de winter heb ik ‘s avonds geen zin om weg te gaan. Deze app is dan een uitvinding! Heerlijk yoga doen in mijn eigen huis. Super fijne stem ook.

Op de achtergrond van de apps staat muziek van:

Andrea Carri
Christopher Lloyd Clarke
Musical Spa
Relaxation Store
https://www.bensound.com
https://www.fesliyanstudios.com

app Yoga met je ogen dicht Sandrasana