Reiki

Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een zeer oude heelkunst, die door velen wordt vergeleken met magnetiseren. Veel mensen weten wel ongeveer wat magnetiseren is en de vergelijking hiermee is dan ook een goede manier om aan diegenen die nog nooit van Reiki gehoord hebben, uit te leggen wat het is. Want Reiki is, net als magnetiseren, te omschrijven als: helen met de handen. Toch zijn er ook veel verschillen tussen de twee heelkunsten…Universele levensenergie.

Reiki is een Japans woord en betekent Universele Levensenergie, een energie die stroomt door alles wat leeft en onuitputtelijk is. Ki betekent energie en Rei staat voor kosmos. Het is een natuurlijke geneeskracht die iedereen in zich heeft en door een Reiki-kanaal via de handen naar buiten kan stromen om jezelf of iemand anders te behandelen. Door middel van Reiki-initiaties kan dit kanaal, wat bij veel mensen in onze maatschappij gesloten is, opnieuw worden geopend.
Reiki is niet aan een religie gebonden. Iedereen die een Reiki-kanaal wil zijn kan dit worden. Mits je gezond van geest bent en je intenties goed zijn.

Met Reiki kun je anderen behandelen, maar ook jezelf. Een Reiki-behandeling betekent heling op zowel lichamelijk, als geestelijk, als emotioneel niveau. En dit geldt voor zowel de ontvanger als de behandelaar. Reiki brengt lichaam en geest in balans en dat is iets waar veel mensen in de westerse wereld tegenwoordig behoefte aan hebben. Het heft blokkades in ons (energetisch) lichaam op, het bevordert zelfheling en zorgt voor evenwicht.

Via de kruin stroomt de energie bij de ingewijde naar binnen om vervolgens via de handen weer naar buiten te stromen.

Reikibehandeling

De Reikibehandelingen geef ik bij mij thuis. De behandeling duurt een uur en kost € 60,-. Het is ook mogelijk om een half uur behandeld te worden voor € 30,-. Bij kinderen die slaapproblemen hebben kom ik thuis voor € 25,- per keer, mits de afstand niet te groot is.

Eerst kom je op je rug op de behandelbank liggen (met kleding aan). Ik zet een rustgevend muziekje op, als je dit vervelend vindt, laten we de muziek uit. Ik leg mijn handen eerst op je hoofd en vraag om de helende Reiki. Dan verplaats ik mijn handen steeds een stukje en geef zo de energie door. Meestal voel je dit door warmte of tintelingen. Het kan ook dat je niets voelt, maar de energie stroomt evengoed. Zo ga ik door tot aan je voeten.

Daarna kom je op je buik liggen. Als dit niet prettig voor je is, blijf je op je rug liggen en begin ik weer bij je hoofd. De Reiki stroomt toch naar de plekken waar het het hardste nodig is. Zo verplaats ik mijn handen weer vanaf je hoofd tot aan je voeten.

Na de behandeling haal ik een glaasje water en kun je rustig bijkomen. Het is goed om na de behandeling veel water te drinken, om de afvalstoffen die vrijgekomen zijn, af te voeren.

De Reikibehandelingen zijn ook te combineren met klankschalen.

Reiki ervaringen:   

“Mijn zoon van negen maanden had in de nacht last van verlatingsangst. Op het laatst werd hij om het uur krijsend wakker. Sandra is tijdens dat hij sliep, langs geweest en heeft reiki toegepast. Sandra gaf aan dat rond zijn hoofd het erg warm was, iets dat ik herken want volgens mij gebeurde er veel in zijn hoofdje. Na deze sessie is hij gelijk een stuk beter gaan slapen én lukte het om in één keer naar z’n eigen kamer over te gaan. Wij hebben onze nachtrust terug.”

“Sinds een aantal weken heb ik Reiki behandelingen van Sandra, mijn yoga lerares. Ik heb hier erg veel baat bij, voel mij energieker, mijn hoofd is ‘leeg’ en voel mij overall een stuk beter. Voorlopig ga ik nog door met haar Reiki behandelingen en als ik weer fysiek in staat ben, weer bij haar mijn yoga lessen ‘oppikken’!”

“Met een twin van 22 maanden waarvan eentje er nog nooit had doorgeslapen en de ander de laatste weken niet meer doorsliep zijn beide behandeld door Sandra.
De eerste avond/nacht gelijk doorgeslapen! De avond erna nog een keer herhaald en ja hoor… weer het klokje rond! Echt heel bijzonder! Wat een verandering! Kan het iedereen aanraden!
Bedankt Sandra, voor het geven van nachtrust aan ons allemaal!”

“Hoi Sandra, Wij hebben 2,5 jaar slechte nachten met ons zoontje (bijna 3) gehad. De ene nacht was erger dan de ander, maar altijd werd hij wakker. We wisten niet meer wat we konden doen om hem te helpen. Je bent in totaal nu 4 keer bij ons thuis geweest. Wij brachten hem zelf naar bed, waarna jij hem een Reiki behandeling gaf. Na de 2e keer merkten we al verschil.
Hij werd nog steeds wakker, maar werd heel rustig wakker. Waarna hij weer makkelijk door sliep. Na de 3e keer werd dat alleen maar rustiger. Hij is veel minder driftig.
Vrijdagavond de 4e behandeling gehad en hij heeft doorgeslapen! Of hij door blijft slapen, dat gaan we komende nachten zien. Maar de rust die hier nu ‘s nachts hangt in huis, zijn we je erg dankbaar voor. Bedankt! Liefs, Robert en Rianne”

Bij welke klachten Reiki?

Reiki is een genezende energie. Je kunt een verstuikte enkel goed met Reiki behandelen, of rugpijn of andere lichamelijke ongemakken, maar naast het verlichten van lichamelijke problemen, kan het ontvangen van Reiki ook zorgen voor een gevoel van geestelijk welzijn.

Ook bij Burn-out, slapeloosheid en hyperventilatie kan Reiki helpen. Ook mensen met Parkinson voelen zich beter na een Reikibehandeling, ze hebben dan meer energie. Baby’s met darmkrampjes kunnen ook geholpen worden met Reiki.

Het kan je helpen je problemen onder ogen te zien en je de energie en het inzicht geven er iets aan te doen. Reiki versterkt ook je intuïtie.

Reiki gaat naar die plaatsen in het lichaam waar het nodig is. Dat kan soms ergens anders zijn dan je bewust denkt of zou willen. Het werkt daar waar jij het het hardste nodig hebt. Je krijgt echter nooit teveel en ook nooit te weinig.

Het brengt lichaam en geest weer in balans, leidt tot diepe ontspanning en versterkt het zelfgenezend vermogen.
Naast verbetering van fysieke en/of emotionele klachten, zie je ook vaak dat mensen beter leren luisteren naar zichzelf, gevoeliger voor hun eigen behoeften worden.

Ik maak gebruik van de handposities van de Usui methode, ook geef ik Reiki op afstand.

Wil je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek of behandeling, neem dan contact met me op.

Reiki Sandrasana Heemstede