Klankschalen

klankschalen Sandrasana Heemstede

Klankschalen

Klankschalen zijn kommen gemaakt uit metalen, maar je hebt ze ook van kristal. Ze worden van oorsprong gebruikt als eetkommen, slaginstrumenten en offerschalen. Klankschalen kunnen komen uit Tibet, Nepal en India.

Stilte

Bijzonder van klankschalen is dat ze stilte geven. Juist door de klank en trilling voel je rust en stilte. Ze brengen je als het ware in contact met de stilte in jezelf. Elke klank voelt ook anders; de lage klanken geven je aardse rust terwijl de hogere klanken juist energie geven. Je lichaam heeft een eigen trillingsfrequentie. Als je je niet lekker voelt kan er ergens een blokkade zitten die de trillingsfrequentie lager maakt. Door de trillingen van een klankschaal krijgt je lichaam een innerlijke massage. Je voelt de trilling in je hele lichaam.

Resonantie

Je lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Door het geluid en de trillingen van klankschalen resoneren je lichaamcellen mee. Daardoor ontspan je en heelt je lichaam zich. Je lichaam komt als het ware weer in balans. De resonantie ordent en harmoniseert je lichaam. De trilling zoekt een weg door het water van je lichaam om balans te maken. Eventuele blokkades kunnen daarbij doorbroken worden. Daardoor kan een klankschaalsessie best heftig zijn, emoties kunnen loskomen. Dat kan tranen brengen, ontspanning, opluchting. De werking van klankschalen uit zich op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Loslaten

De trillingen van de klankschalen dringen dus door in je lichaam. Blokkades kunnen worden overwonnen, zowel blokkades van je gedachten als in je lichaam. De trilling en klank ontspannen je immers volledig. Dat kan je helpen met het loslaten van spanningen of blokkades. Die blokkades kunnen groot of klein zijn. Je zult begrijpen dat het loslaten daarvan heerlijk bevrijdend kan zijn!

Waar en wanneer…

Regelmatig geef ik een klankschalenmeditatie in Heemstede. Houd voor de data en locaties mijn facebookpagina in de gaten, of stuur me een e-mail op info@sandrasana.nl, dan stuur ik je de eerstvolgende datum. Natuurlijk is het ook leuk als je een meditatie bij je thuis wilt geven, dan kom ik naar je toe!

Ook is het mogelijk om een klankschalenmassage te ontvangen.

Kom genieten van de heerlijke ontspanning!