Over Sandra

Mijn naam is Sandra Diependaal en ik ben moeder van een prachtige zoon en dochter. In de jaren dat mijn kinderen nog klein waren had ik het te druk met van alles:  ik werkte, wilde het huis perfect schoon hebben en deed mijn uiterste best om door iedereen aardig gevonden te worden.  Dit werd mij teveel en ik raakte totaal burn-out… Ook kreeg ik last van hyperventilatie, wat ik echt verschrikkelijk vond. Van de huisarts kreeg ik kalmeringstabletten en slaappillen voorgeschreven, maar die wilde ik niet te lang slikken dus ging ik op yoga. Wat een verademing was dat! Ik wist niet dat het bestond…ontspannen! Ook leerde ik daar om mijn ademhaling onder controle te houden. Het ging al snel beter met me, maar ik bleef op yoga. Ook het bewust worden van mijn lichaam en de spanning die ik, vooral in mijn schouders en nek,  vasthield vond ik een openbaring. 8 jaar lang volgde ik de yogalessen. Het ‘toeval’ wilde dat er op mijn werk ook yoga gegeven werd en op een ochtend kwam de docent niet opdagen. De mensen stonden al te wachten in de zaal, maar geen docent. Ik bood aan om wat oefeningen met ze te doen, ik deed immers al 8 jaar aan yoga. De mensen waren erg enthousiast en vonden  mijn stem heel prettig. De week erna mocht ik weer invallen en had toen wat meer tijd om een les voor te bereiden. Ook ik raakte enthousiast en besloot om de opleiding aan de Yoga Academie Nederland te gaan volgen. Een 4-jarige opleiding, maar als ik yogales zou gaan geven, wilde ik er wel alles van weten. Dit bleek een fantastische opleiding waar ik ontzettend veel geleerd heb. Toen ik begon met de opleiding ben ik ook meteen les gaan geven, dus ik kon het geleerde meteen in praktijk brengen. Al snel gaf ik 5 lessen per week. Geweldig vond ik het om mensen tot rust te brengen. Wat ik wel jammer vond was dat de meeste mensen pas rond hun 40ste er achter kwamen dat je ook kunt ontspannen. Dus ik besloot om ook een Tiener groep te starten. Dit was pas echt genieten! Wat heerlijk om die jongeren een uurtje rust te bezorgen in hun drukke leven. Op dit moment geef ik nog steeds les aan volwassenen (sommige mensen zitten al 17 jaar bij me in de les) en ik geef Yogalen, yoga in combinatie met  wandelen, heerlijk in het bos en langs het meer. Ook heb ik de opleiding Zwangerschapsyoga gevolgd. Ondanks dat ik het vreselijk vond om opgebrand te zijn, ben ik achteraf dankbaar dat ik het heb meegemaakt. Anders was ik nooit gekomen waar ik nu ben.  

Vóór de yoga raakte ik al in contact met Reiki. In 2003 behaalde ik mijn Reiki I certificaat en in 2006 Reiki II. Ook een hele fijne manier om mensen te laten ontspannen en om ze nieuwe energie te geven. Ook geef ik Klankschalenmeditaties en werk ik met frequentie therapie.

Inmiddels staan er 3 apps van mij in de App Store en Google Play: Meditatie en Ontspanning ,  Yoga met je ogen dicht en 3D Soundbath

Inmiddels ben ik ook gecertificeerd  Life Coach.
Nu wil ik mij vooral richten op het begeleiden van mensen met stress en burn-out. Dit kan online, live of lekker wandelend in het bos. Ook als je geen burn-out hebt maar merkt dat je ergens vast zit in je leven, dan begeleid ik je graag met coaching, gecombineerd met ontspanning. Heb je het idee dat wij een match zijn, neem dan contact met me op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wat mij ECHT blij maakt is dat mijn dochter Melissa van Little Witches Yoga en ik onze krachten sinds kort bundelen en wij samen cacao ceremonies, nieuwe maan rituelen, klankschalen sessies EN Ibiza Retreats organiseren! Ga je mee op reis?

Warme groet,
Sandra

yoga heemstede
Sandrasana Heemstede lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland