Tiener Yoga

tiener yoga sandrasana Heemstede en Hillegom

Zit jij misschien net, of al een tijdje op de middelbare school en zie je soms door de bomen het bos niet meer? Veel huiswerk, veel stress en het gevoel dat je achter jezelf aan holt? Ik kan je helpen! 

Volg een gratis proefles en ontdek wat yoga voor jou kan betekenen!

Ervaringen van tieners:

Waarom ben je met yoga begonnen?

Ella: Ik had het erg druk met school en zocht een oplossing om wat rust te vinden in een stressvol leven.
Puck: Omdat het me heel fijn leek.

Wat is er anders sinds je aan yoga doet?

Ella: Elke week weet ik dat ik even een uurtje voor mezelf heb, zonder huiswerk, stress of drukte. Ik hoef het nooit in te plannen want het is er gewoon en dat is natuurlijk superfijn. Op die momenten hoef ik nergens over na te denken en wordt mijn hoofd helemaal leeg.
Puck: Ik ben rustiger en ik slaap zwaarder na de yoga.

Welke oefeningen vind je fijn en welke juist niet?

Ella: Ik vind de zonnegroet erg leuk om te doen en de groet aan de maan ook. Van de groet aan de maan word ik lekker rustig.
Ik vind het ook heel fijn om meditaties te doen en heb eigenlijk geen oefeningen die ik vervelend vind.
Puck: De Zonnegroet vind ik erg fijn en de ontspanning. Ik vind eigenlijk alle oefeningen wel fijn.

Zou je yoga aan andere tieners aanraden en waarom?

Ella: Jazeker, wanneer je rust zoekt is yoga een heel goede manier om even tot jezelf te komen!
Puck: Ja want drukke kinderen worden dan rustiger van de yoga.

Meer ervaringen:

Sinds ik op yoga zit heb ik veel minder  stress. Ik heb een manier gevonden om met mijn stress om te gaan en ik heb geleerd oefeningen te doen waarbij ik kan ontspannen.
Elke week kijk ik er weer naar uit om naar yoga te gaan, omdat ik daar echt even tot rust kan komen. Als ik klaar ben, voel ik me ook veel energieker en fitter!
Ik raad yoga voor iedereen aan om lichamelijk en geestelijk te kunnen ontspannen!

Hoi, ik ben Pippa.

Ik doe sinds December 2016 yoga bij Sandra. Ik heb veel sporten geprobeerd maar ik kwam er nooit echt uit, toen ging ik googlen en kwam al snel op Sandra. Ik heb een proefles gedaan en ik vond het super leuk en fijn.

Nu, bijna een jaar later, zit ik er nog steeds en geniet ik elke week.

Ik vind het zo fijn omdat je lekker kunt ontspannen. Je hebt de tijd om je gedachten los te laten en tot rust te komen. Ook voelt het voor mij elke keer alsof je even op nieuw kunt beginnen.

Je hoeft er niet lenig voor te zijn maar je wordt er wel lenig van! Ook train je je sprieren op een milde manier. Dus je wordt er sterker van.

De groep is lekker klein en heel gezellig. Aan het einde hebben we altijd thee en kletsen we nog even over wat ons bezig houdt.

Groetjes!

Hoe ziet een Tiener Yoga les er uit?

We beginnen de les altijd liggend of zittend. Meestal liggend omdat de meeste tieners het heerlijk vinden om eerst even uit te rusten. Dan volgen er verschillende oefeningen. Er zijn ademhalingsoefeningen, yogahoudingen en meditaties.

Omdat er zoveel houdingen en oefeningen zijn, ziet iedere les er anders uit. Ik varieer zoveel mogelijk, zodat alles aan bod komt. Balanshoudingen komen ook altijd aan bod omdat deze erg goed zijn voor de concentratie.

Aan het eind van de les doen we een ontspanningsoefening. Na de ontspanning drinken we een kopje thee om weer rustig bij te komen. Er wordt dan altijd gezellig gekletst met elkaar.

De tieners vinden het heerlijk om zo een rustmoment te hebben in de week, zodat ze er weer volop tegen aan kunnen!

De Yoga voor tieners is op donderdag om 16.45 uur op de Postlaan 2 in Heemstede.

Wil je een gratis proefles meedoen? Klik hier voor contact.

Warme groet,
Sandra